Бейби бум през декември, чакат още повече бебета през лятото

Бейби бум през декември, чакат още повече бебета през лятото

9 месеца след началото на COVID кризата в България – посрещаме новия живот. Бум на бебета има през декември, съобщи БНТ. Пандемията имаше и положителна страна – успя да ни сплоти и да ни припомни важните неща – любовта и семейството.

Празнична суматоха на Коледа пред болница „Шейново“ – посрещат новия живот. Иглика и Венелин се прибират у дома с втората си рожба, a техен приятел се шегува – карантинче е! „Повече време като прекараш със семейството вкъщи и резултатът е това“, споделя Венелин Димитров.

В болница „Света София“ също има бум на бебета през декември. Едно от тях е Явор, вторият син на Петя и Петко.

„В забързаното ежедневие всеки няма време и като изведнъж се прибрахме всеки по къщите си и нещата се получават“, каза Петко Денински. „Това е добрият момент да обърнем внимание на семействата си и да покажем повече добри чувства и любов“, споделя Петя Петрова.

Според доктор Петров затварянето през март е било само репетиция – истинският бейби бум ще е в началото на лятото.

„Повече бременни сега, първия път бяха стресирани и хората не знаеха какво да правят и какво ги чака, сега може би свикнаха“, каза д-р Константин Петров, АГ „Св. София“. А за необвързаните най-актуалния въпрос, който показва колко сериозни са отношенията остава „Искаш ли да се карантирираме заедно?“.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *