Белезници за обвинен в участие в схемата с доставка на пелети

Белезници за обвинен в участие в схемата с доставка на пелети

РС – Кюстендил под председателството на съдия Светослав Петров взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Борис М. / на 44 години, от Велинград, осъждан /. Срещу него е повдигнато обвинение за участие в измама, по чл. 209, ал.1, във вр. с чл. 20, ал.4, във вр. с чл. 26, ал.1 от НК – тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда лишаване от свобода от 1- 8 години.

От 11.09.2018 г. до 25.09.2018 г. в гр. Велинград, в условията на продължаващо престъпление, в съучастие като помагач с Мануш С.- помагач и Любомир К.- извършител,, с цел да набави за себе си имотна облага, умишлено е улеснил Любомир К. в извършване на престъплението, съобщава Дарик.

По сметка на Борис М. са превеждани парични суми от лица, въведени в заблуждение, че след превеждане на същите, ще получат доставка на пелети за огрев.

Обвиняемият е бил уведомяван дори и с кратки съобщения, че такива суми са му преведени като капаро за доставка на пелети, знаел е, че не упражнява такава дейност, въпреки че е теглил от паричните суми, задържал е част от тях в себе си, а останалите чрез Мануш С. е предавал на обвиняемия Любомир К.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *