Белица сведе глава пред хилядите герои на 3-ти март

С уважение и признателност на 3-март Белица сведе чела пред хилядите знайни и незнайни герои, дали живота си за българската свобода!

Салонът на читалището в Белица отново бе препълнен от гражданското общество на Белица и общината, всички заедно дошли, за да се потопят в празничното тържество, посветено на 142 години Свободна България.

Точно в 18.00 ч. кметът на община Белица Радослав Ревански, председателят на ОбС – Белица Ахмед Ахмед, заместник кметовете Сабит Гагъм, Красимира Мавродиева и Иглика Аврамова, секретарят на общината Иляз Дагонов, кметът на с. Бабяк Шемедин Бъсков, кметът на с. Горно Краище Бекир Бекир пристигнаха в залата на читалището където бяха посрещнати с бурни аплодисменти.

С пламенно слово пред жителите и гостите на Белица, по повод Националния празник на Република България, произнесе кметът Радослав Ревански.

Културната програма с участието на самодейните творчески колективи при читалище „Георги Тодоров 1885“ завърши с химна на Белица „Пушка пукна“ и тържествена заря, под звуците
на възрожденски песни и запалване на „Огън на свободата”.

ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ПОДВИГА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЕРОИ И РУСКИТЕ ВОЙНИ, ПРЕД СИЛАТА НА ВСИЧКИ МЪЖЕ И ЖЕНИ, ПОМОГНАЛИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *