Беличанин от кланицата в Германия даде положителна проба

Едната от двете повторно взети проби на семейството от Белица, завърнало се от заразената кланица в Германия е дала положителен резултат. Това съобщи в края на работния ден днес кметът Радослав Ревански. Другата проба е показала прекарано заболяване и наличие на антитела.

Въпреки отрицателните писиари на трима от общо четиримата тествани, всички ще останат под 14 дневна карантина. Предписания за това е дадено от РЗИ още в сряда, съобщи „Струма“.

Освен органите на реда, които следят за спазването на карантината, за това ще следят ежедневно и служители на община Белица. Кметът Радослав Ревански е категоричен, че ще бъде безкомпромисен по отношение неспазването на карантината. Той отново призова хората да спазват противоепидемичните мерки и да бъдат отговорни към своето здраве и това на близките си.

Припомняме, че тримата, които са работили в кланницата в Германия са се завърнали в Белица още в петък, но за пристигането им се разбра едва във вторник тази седмица. Още същия ден градоначалникът се разпореди те да останат под карантина в това число и шофьора на буса, който ги е докарал до България. Кметът организира и тестването им с писиари.

Заедно с тях са пътували и трима души от Якоруда. Те също са издирени и поставени под карантина. От РЗИ- Разлог съобщиха, че тестове не са им правени, тъй като са били контактни отдавна, последно на 17 юни, когато реално са напуснали Германия. От тази дата тече и 14- дневната карантина, която изтича на първи юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *