Беличаните от кланицата в Германия с отрицателни бързи тестове

Тримата българи от кланица в Германия, огнище на коронавирус, които са се завърнали в Белица без да предупредят никого са дали отрицателни бързи тестове. Това съобщи пред бтв кметът на общината Радослав Ревански.

Той обясни, че мъжете се прибират миналата сряда и тръгват към България и петък са на територията на страната ни. Те предприели тези действия, след като чуват, че голяма част от техните колеги са заразени, наемат бус. Шофьорът на буса също бил с отрицателен тест. Той бил взел и други хора по пътя от съседна община, които също се издирват.

Когато пристигат мъжете се самоизолират, а вчера кметът ги поставя и под карантина, след като научава, че идват от огнище с коронавирус. Ревански обясни, че въпреки отрицателните бързи тестов, ще бъдат направени и PCR. Той допълни, че негов екип и пастора следи дали мъжете излизат, защото веднага след отрицателните тестове са тръгнал да обикалят роднини. „Имаме готовност да изолираме максимален брой хора, особено контактните”, каза кметът на Белица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *