Берлин: Ограниченията ще останат и през зимата

Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан предупреди, че ограниченията, въведени, за да бъде забавено разпространението на коронавируса, вероятно ще останат в сила и през зимата заради все още високия брой новозаразени, предаде Асошиейтед прес.

Шпан заяви по радио РББ, че големи коледни партита и другите социални събирания с по над 10-15 души са малко вероятни. „Трябва да се справим заедно и да преминем през тази зима с по-малък брой (новозаразени)“, каза той.

Германският Институт по заразните болести „Роберт Кох“ съобщи, че новите случаи на заразяване с коронавирус за последното денонощие са 21 866. Броят им е с около 1500 по-малко от регистрирания през уикенда отрицателен рекорд, но си остава висок.

Германия е във втората от общо четири седмици на частична карантина, предназначена да помогне на здравната система да не колабира.

Ресторантите и баровете, както и местата за спорт и развлечение, са затворени, въведени са и нови ограничения за социалните контакти, но училищата и магазините остават отворени, отбелязва АП.

Дори и Германия да успее да намали броя на новозаразените, тя пак няма да може да се върне веднага към нормалното положение, предупреди Шпан.

„Това не означава, че още от декември или януари ще можем да започнем със сватбите и коледните партита, сякаш нищо не се е случило“, каза германският здравен министър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *