Бившата директорка на Разложката гимназия става експерт в отдел „Образование” в Благоевград

Бившата директорка на Разложката професионална гимназия Галина Адамова става експерт в отдел „Образование” на община Благоевград, съобщиха запознати с кадровите рокади в екипа на Румен Томов.

За коментар на информацията потърсихме зам. кмета по културата и хуманитарните дейности д-р инж. Василиса Павлова, която, въпреки че е в отпуск, отговори: „Назначението все още не е факт, ще има яснота до седмица. Ако започне работа, Г. Адамова ще отговаря за европейските програми и проекти в сферата на образованието”, каза зам. кметът.

А иначе учители, директори и специалисти, макар и неофициално, коментират, че със сигурност в отдел „Образование” има нужда от образователен експерт със сериозен практически опит. От седемте човека, работещи в отдела, двама са технически сътрудници, има един касиер-счетоводител, както и главен експерт „Счетоводител детски градини”, двама старши счетоводители „Детски градини” и един старши експерт „Етническа интеграция” в лицето на Николай Салмов, пише в. „Струма“.

С извършеното преструктуриране в началото на тази година и отстраняването на началника на отдела Симона Митова, която все пак има солиден практически опит и като учител, и като директор на детска градина, в звеното се наблюдава истинско текучество, като най-малко 6-има служители са си тръгнали от там. Последно това направи учителката Мая Мирчева, която за кратко бе нещо като технически сътрудник, а след това се върна в 11-о ОУ, където преподава по математика и ИТ.

Дали Галина Адамова ще стане част от екипа на община Благоевград, ще стане ясно другата седмица. Самата тя има богат професионален опит, работила е като учител по немски в Езиковата гимназия, впоследствие оглави Разложката професионална гимназия „Никола Стойчев” /тогава Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии/.

В края на 2017 г. Г. Адамова бе уволнена, като мотивите за остраняването й от поста бяха пропуски и нарушения в организационната и контролната дейност, в това число и в попълването и воденето на училищната документация. След като работи в централата на голяма немска верига в София, Г. Адамова реши да се завърне в системата на образованието. През месец юли тя, както и друг бивш директор – на Техническата гимназия в Сандански Вера Влахова, участваха в конкурса за заемане на длъжността „старши експерт по чужд и по майчин език” в Регионалното управление на образованието в Благоевград, но нито един от явилите се кандидати не бе класиран. Ексдиректорката се впусна и в „битката” за шефския пост на бившето си училище – Разложката гимназия, но конкурса за титуляр на поста спечели досегашният временно изпълняващ длъжността Васка Пенева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *