Бивша преподавателка в ЮЗУ „арестувана” от епидемията в Тайланд

Бивша преподавателка в ЮЗУ „арестувана” от епидемията в Тайланд

Един от емблематичните бивши преподаватели в ЮЗУ „Н. Рилски” – благоевградчанката Люба Атанасова, която преди 7 г. бе командирована от МОН за лектор по български език и литература в Пекинския университет, а впоследствие благоевградският вуз й прекрати трудовия договор, бе заварена от Ковид епидемията в Тайланд, пише в. „Струма“.

В момента тя е в тръпно очакване или Китай, или България да отворят границите си, за да може да напусне екзотичната страна, където дойде през януари за зимната си ваканция с единствената цел да се спаси от студа в Пекин. Визата на чаровницата, която бе безспорната любимка на студентите си в благоевградския вуз, изтича обаче след 2 седмици, и засега Люба още не е решила какво ще прави, ако ситуацията не се промени.

Както самата тя признава, все още успява да запази самообладание и да се забавлява в карантинните условия, в които се е поставила в Тайланд. Вчерашните й хрумки бяха нов цвят на косата в организирания от нея „домашен салон за красота” и симпатична самоирония, свързана с неочаквания позив на живеещите в целия свят да се презапасяват с тоалетна хартия: Люба си купила 2 топчета, за да си прави жабчета, но в последния момент решила да ги аранжира в банята си и с помощта на слънчева капелка да направи от тях усмихнато човече.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *