Бившият зам.-ректор на ЮЗУ проф. Атанас Попов паднал от стълба

Бившият зам.-ректор на ЮЗУ проф. Атанас Попов паднал от стълба

Бившият зам. ректор на ЮЗУ „Неофит Рилски” проф. Атанас Попов е приет в софийска болница, след като паднал от стълба, докато брал череши. Инцидентът станал преди няколко дни в къщата му в Банско, а вчера проф. Попов сам разказа за сполетялата го беда на страницата си във Фейсбук и публикува снимка от болничното легло.

„Радвах се, че ще изненадам и зарадвам моите деца и внуци с вкусните и едри череши. Но, когато поисках помощта на двуметровата желязна стълба, за да прибера и последните череши от китно клонче, тя, стълбата, ми изневери и полетях на земята. Така се озовах с помощта на моите приятели, лекари в отделението по гръдна хирургия, в софийска болница.

Тук забравих за болките си, когато видях как екипът от изтъкнати и дълбоко уважавани лекари, медицински сестри и другите служители се грижат всеотдайно всеки ден и час за здравето на болните. За тези боледуващи, страдащи от различни болести много българи, малко се знае и говори сега, когато скалъпеният китайски вирус върлува и плаши всички по света“, сподели 85-годишният професор.

След това последва вълна от съпричастност от страна на негови приятели в социалната мрежа, които му пожелаха скорошно оздравяване. Пред в. „Струма“ проф. Попов изрази огромната си благодарност към лекарите, които са непрекъснато до него и полагат грижи за възстановяването му. Тези хора работят безшумно на фона на големия шум, който се вдига около коронавируса, и заслужават признателност, добави проф. Попов.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *