Бивши кметове от Пиринско подкрепиха Цветан Цветанов в Благоевград

Бивши кметове от Пиринско подкрепиха Цветан Цветанов в Благоевград

Бившият втори човек в ГЕРБ – Цветан Цветанов, получи солидна подкрепа за своя политически проект снощи в Благоевград. Залата в Историческия музей на града се оказа тясна, за да събере всички желаещи да участват в срещата. Разбира се, сред присъстващите се открояваха трима много силни кметове, които станаха управници от редиците на ГЕРБ в Пиринския край – своеобразният домакин на събитието Атанас Камбитов, който два мандата бе начело на Благоевград, Георги Икономов – управлявал също два мандата община Банско, както и екскметът на община Сандански – Кирил Котев. В залата имаше и доста хора от управленския екип на Камбитов. Самият той прекрати членството си в ПП ГЕРБ преди два дни. През юни месец и Кирил Котев напусна редиците на управляващата партия.

Камбитов винаги е бил близък с Цветанов. Почти сигурно той ще е сред учредителите на новата партия, пише Илинден прес.

„Такива срещи правя в цялата страна в последните няколко седмици. Днес съм в Благоевградско, следва Кюстендилско, другата седмица – в Перник, в Габрово, в Монтанско. Подготвяме се за Инициативния комитет, който ще бъде на 20 септември. Да приемем учредителната декларация за създаването на политическия проект „Републиканци за България”. На 27 септември ще направим учредителното събрание. В съвсем кратки срокове ще внесем необходимите документи съгласно българското законодателство за регистрация на ПП „Републиканци за България”, каза минути преди срещата Цветан Цветанов.

Той подчерта, че по време на политическата си кариера в предишния период имал честта да бъде водач на листа от Благоевградски избирателен район, а това винаги е било не само чест, но и удоволствие за него, защото винаги тук е работил с прекрасни хора, които са много гостоприемни. Кметовете по места и общинските съветници пък полагали много усилия, за да може да се приведат градовете в уютен и гостоприемен вид за всички гости.

Цветанов не пропусна да похвали направеното от тримата бивши кметове в техните общини. Той сподели, че Банско е Зимната столица на Балканите, а Георги Икономов е направил много, за да може действително да се постигне това, което е имало Банско допреди 1 година. Сега има проекти, които са започнати от всички тези бивши кметове, които Цветанов се надява, че ще бъдат реализирани. Лошото е, че не се вижда хоризонт за нови проекти и нови перспективи за жителите.

„А знаем, че избирателите са тези, които искат да има още и още. И да се надгражда. Ще отида и в Сандански, където Кирчо Котев, за мен един изключително добър човек, с голямо желание направи много, той е част от това, което искаме да направим заедно в бъдещите месеци и години. Няма как да не акцентирам върху днешния домакин Наско Камбитов, човекът, който преобрази Благоевград. Трябва да ви кажа, че до ден днешен хора, които са посещавали Благоевград, могат да направят разликата – преди да е кмет Камбитов, когато бе кмет, а и сега, когато не е кмет. Програмата за енергийна ефективност – той беше образцовият кмет, който се погрижи най-много за своите избиратели. Обликът на града беше променен, минаваш по магистралата и сякаш виждаш нови комплекси, нов град. Това, което бе изключително важно, чистотата, която имаше преди в Благоевград, и това, което е в момента, показва нисък капацитет на сегашната местна власт”, каза още Цветан Цветанов. Ако има кметски избори в Благоевград след 2-3 месеца, нашият политически проект ще има кандидат и ще направим старт в надпреварата за местна власт, допълни той.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *