Бивш министър снимал как дете вози със скутер баща си

Бивш министър снимал как дете вози със скутер баща си

Бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков снима как мъж оставя на малко дете да го вози със скутер.

„Служители на пътна полиция се свързаха в сряда с мен и вчера ходих в полицията, за да опиша случая. Ако станете свидетел на подобно безумие, трябва да изпратите снимките, които сте снимали и да подадете пълна информация за себе си на e-mail-а на пътна полиция trafficpolicesdvr@mvr.bg“, обясни д-р Ненков в „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Ако този, който сте снимали, обжалва сигнала, трябва да се отиде в съда и да се свидетелства, добави бившият министър.

„Този човек, който съм снимал, казал, че не е карал той. Всъщност дъщеря му караше. Щял да обжалва акта. Аз ще се явя в съда обаче“, добавя той.

„Мои познати ми казват „Ти си луд бе, защо си губиш времето?“. Колко време се губи за смяна на маслото? Това е нормално. Не било нормално да се проявява гражданска позиция при такова безумие на пътя“, каза Мирослав Ненков.

„Живеем в трудни времена, в които моралният срив е голям. Много хора ще кажат „мен какво ме интересува, че някой е разрешил на дъщеря си да кара?“. Щеше обаче да има писък до Бог, ако се беше стигнало до фатален изход и всички щяха да умуват дали линейката се забавила и дали няма лекарска грешка“, коментира бившият здравен министър.

Ако този мъж, освен псувните, реши да не дава на детето си повече да кара с 80 км/час, ще е добре, каза още той.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *