Бивш общински служител купи Стария санаториум в парка на Сандански

Бивш общински служител купи Стария санаториум в парка на Сандански

Община Сандански продаде имота в парковата зона, на метри от сградата на Специализираната болница за лечение и профилактика в Сандански, известен като Стария санаториум, на цена от 222 222 лева.

Търгът бе спечелен от фирма „Интрей” ЕООД на Николай Джалев, известен като Джалето. Той отвя петимата конкуренти в търга, като класираната на второ място оферта е за 149 000 лева. Имотът, който се намира на атрактивното място в зоната на парк “Свети Врач”, на пътя Северна дъга, е с площ от 897 кв.м, а първоначално обявената цена на търга бе 99 072 лева.

Цената на имота бе гласувана с решение на Общинския съвет, тя е една от най-високите цени, определени с решение на минипарламента за тази календарна година, пише в. „Струма“.

Предстои спечелилият търга да сключи договор с кмета на общината и да внесе в общинската хазна сумата от 222 222 лева. Това може да стане в случай, че някой от останалите мераклии за този имот не възрази в законоустановения срок. Имотът е подходящ за изграждане на частен хотел или жилищна кооперация.

Спечелилият търга Николай Джалев е бивш служител в община Сандански по времето, когато кмет бе Андон Тотев. Напусна заеманата длъжност в администрацията и започна частен бизнес. Кандидатира се за управител на общинско дружество “Стройкомтранс” през 2014 г., но не бе избран.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *