Бизнесменът Димитър Коршумов оглави „Пирин“ (ГД)

Футболен клуб „Пирин“ (ГД) има вече ново ръководство, което ще поеме съдбините на представителния отбор. Това стана ясно, след като преминаха и последните формалности около смяната на управата, която е втора в рамките на 3 години и половина, пише в. „Струма“.

Първата бе след отпадането на тима от Югозападната Трета лига, когато Управителният съвет, начело с дългогодишния кадър на неврокопчани Иван Близнаков, сдаде правомощията си на новия орган, оглавен тогава от бизнесмена Атанас Мълчанков.

След внезапната му смърт в края на 2019 г. гоцеделчевци остана без ръководство. Малко преди обявяването на националните мерки срещу коронавируса, на проведена среща Димитър Коршумов изрази готовността си да поеме поста, като кандидатурата му бе одобрена и от фенове, и от гражданството. Той получи и доверието да разговаря с бизнесмени, общественици и спортни хора, които биха се нагърбили да влязат в новия петчленен УС.

В него попаднаха бившият наставник в школата на „Пирин“ (ГД) и мъжкия отбор Александър Атанасов, бизнесмените Георги Петелов и Димитър Смилянов, които преди време бяха в управлението на клуба. Ново лице е бизнесменът Костадин Гебрелиев-Геби. В най-скоро време се очаква пристигането на документите за тяхното легитимиране, за да поемат своите правомощия.

„Предстои ни много работа. Това е и желанието на всички нас. Както всички в нашия град, така и ние искаме да направим нужното „Пирин“ да започне да пише нова страница от историята си и да остави зад гърба си „А“ ОФГ, където не е неговото място. Имаме амбицията, но също и голямата отговорност пред всички, които вярват в нас. Обнадеждени сме от гледна точка на това, че след общината има и други, които заявяват подкрепата си.

Обещаваме пълна прозрачност за нашата работа, за да няма съмнения за това, което се прави, и как са харчени парите, каква работа е свършена. Това е и най-нормалното. В скоро време ще предложим своите първи мерки. Продължаваме и водим сондажи, независимо от извънредното положение. Все пак клубът трябва да продължи да съществува и след него и в скоро време очаквайте първите ни стъпки“, коментира Д. Коршумов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *