Бизнесът в Благоевград затваря – празни щандове, голи манекени в магазините за дрехи

Бизнесът в Благоевград затваря – празни щандове, голи манекени в магазините за дрехи

Кризата заради коронавируса удари първо бутиците за дрехи в Благоевград и още преди да се отмени извънредното положение идната седмица, магазини в топцентъра прибраха останалата стока и опразниха помещенията. Два месеца без клиенти се оказаха фатални за два съседни търговски обекта за дрехи на главната търговска улица „Т. Александров“, на метри от МОЛ „Ларго“.

През няколко магазина на трето помещение е останала само лъскавата реклама, която със сигурност не е струвала малко пари на съдържателите, пише „Струма“. Голи манекени и празни щандове „красят“ от десетина дни и витрината на доскорошен бутик за дамско облекло на ъгъла на ул. „Хр. Татарчев“ и „Петко Д. Петков“. В същата сграда е опразнен и съседен търговски обект, в който също се предлагаха модни дрехи, но вместо стока на стъклото се рекламира телефон на агенция за наеми.

Собствениците на две от помещенията бяха изключително лаконични и предпочетоха да не коментират причините за напускане на наемателите им, но признаха, че кризата с Ковид-19 има връзка.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *