Бизнесът с автомобили втора ръка е пред фалит

От началото на месец март почти никой не влиза в автокъщите. Нулеви продажби на автомобили втора ръка отчитат търговците в Дупница и Благоевград. Купувачи няма, а продавачите не могат да подновят автопарка заради извънредното положение и затворените граници.

Последните два месеца имаме една продажба, която е пак на българин, а каналите с Македония и Гърция не работят, коментира пред БНТ търговецът Илиян Томанов. Според продавачите сделки няма, не защото са невъзможни, а защото купувачите от други населени места имат проблем с придвижването през КПП-тата на областните центрове.

Трябва и държавата тука да се намеси, някои неща дори съм склонен да кажа да изчезнат, от типа на екотакси по време на пандемия. За да им е по лесно при покупката на автомобили, предлага Георги Грозданов.

80% от вноса на автомобили у нас идва от Италия, а в момента оказионите там са затворени заради COVID-19. От Асоциацията на вносителите на автомобили обявиха, че доставките на автомобили от Германия, Австрия и Швейцария също са потърпевши от разпространението на коронавируса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *