Благоевградската болница стяга ново отделение за пациенти с СOVID-19

Бум на заболели с коронавирус в Пиринския край, инфекциозното отделение на МБАЛ-Благоевград е пълно с пациенти. Преди десетина дни там са се лекували само 1-2 болни, но сега всички 13-14 легла са заети.

„Има възможност да приемем още няколко пациенти в боксовете. Но вече имаме и план Б. Оториноларингологичното отделение /Уши, нос, гърло/ може да приема болни с COVID-19, можем да разкрием там още 8-10 легла”, каза днес директорът на болницата – д-р Огнян Митев. Той уточни, че отделението по реанимация също има капацитет, в него в момента няма пациенти на апаратно дишане, които да са в особено тежко състояние.

Д-р Митев обаче призова и другите лечебни заведения в града да приемат болни с коронавирус. Той припомни, че се направи ремонт в тубдиспансера за обособяване на отделение за пациенти с COVID-19, частната болница също трябва да осъществява такъв прием. „Засега се справяме, вярвам, че ще издържим, но продължи ли увеличаването на случаите на коронавирус, ще трябва да има прием на пациенти и в другите лечебни заведения”, категоричен бе д-р Митев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *