Благоевградска лекарка хвана Covid-19 след почивка в Гърция

Благоевградска лекарка е преместена за лечение в софийска болница след усложнения в резултат на коронивируса, пише в. „Струма“. 55-годишната докторка е приета с пневмония в болница ПУЛС след почивка в Гърция, но след като състоянието й не се подобрило, е транспортирана в столично здравно заведение.

Петима благоевградски лекари бяха хоспитализирани с вирусни пневмонии, причинени от коронаинфекция. Състоянието на другите четирима лекари е овладяно, а завчера едно от джипипата бе изписано от вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград.

19 пациенти с коронавирус са постъпили за лечение в болници през изминалата седмица в Пиринско, двама са в по-тежко състояние и са приети в реанимация. 189 са потвърдените случаи за Ковид-19 през последната седмица, от тях 170 лица са под домашно наблюдение.

Сред тях са 4 лица от персонала на детска градина в Благоевград, които са добре и са под домашна карантина, с положителна проба е едно дете, което е безсимптомно, обобщи картината за изминалата седмица д-р Веселка Мончева, шеф на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *