Благоевградските абитуриенти: Ще имаме ли бал? Как ще завършим?!

Благоевградските абитуриенти: Ще имаме ли бал? Как ще завършим?!

Един от най-важните празници на завършващите средно образование може да бъде отменен заради коронавируса. По традиция много от зрелостниците започват подготовката за бала си още в началото на новата календарна година.

Ивана е дванадесетокласничка в благоевградската езикова гимназия. За разлика от повечето абитуриенти посреща новината за възможното отлагане на баловете заради коронавируса спокойно, информира Радио Благоевград.

„Мен не ме притеснява фактът, че няма да имам бал, макар че много от моите съученици са разочаровани, защото все пак това е важно събитие за всички нас. Съжалявам единствено, че няма да мога да се разделя с любимите си учители и подобаващо да целунем знамето, което е традиция в нашето училище. Голяма част от моите съученици са вложили много емоции и финанси за закупуването на облеклата си. За нас това е специален ден, който се случва един път в живота ни.“

Подобно на много други абитуриентки роклята на Ивана вече е закупена и стои окачена в гардероба. Драма обаче, че роклята няма да бъде облечена по предназначение у Ивана няма.

„Още в началото на учебната година знаех, че ще бъда с рокля, с която след това ще мога да отида и на театър. Развълнувах се когато я видях и реших, че това ще е моята рокля и да, купих я!“

В момента обучението на учениците се извършва онлайн. Това определено затруднява зрелостниците.

„За подготовката за матурите се готвя всеки ден и мисля, че повечето ми съученици се стараят и се надяваме всичко да мине гладко“

Ивана вече е приета да учи висше образование в престижен университет във Великобритания. Специалността и е режисура. Динамичната ситуация в света обаче я карат да се чувства несигурна какво ще се случи с образованието и.

„От университета все още не са ме информирали какво точно ще се случва със следващата година, но се надявам да се оправи положението навсякъде по света и всеки ученик и студент да започне една спокойна учебна година“.

А относно баловете- Ивана и съучениците и вече са коментирали вариант да се събарт и да отпразнуват завършването си подобаващо макар и със закъснение.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *