Благоевградският съветник Калоян Ханджийски се включи в протеста за Янек, Марио не се появи

Благоевградският съветник Калоян Ханджийски се включи в протеста за Янек, Марио не се появи

Само роднини на изчезналия преди повече от 2 месеца Янек Миланов и няколко съседи се включиха в обявения в социалните мрежи протест срещу шефа на РУ – Дупница Борислав Динев.

Той не се скри и излезе пред медиите, които бяха повече от протестиращите, повтаряйки изказването си от предишния протест: “Ако има нещо по случая с Янек, ще дам информация само на близките му”.

На въпроса знае ли се кой го е отвлякъл, Динев отговори: “Този, който е в ареста”, но не уточни кого визира. Много вероятно е той да говори за В. Капланов-Каплата, който е зад решетките заради закана за убийство на Димитър Недев от Дупница.

На протеста беше първата братовчедка на Янек и Марио Миланови – Милена, която първа подала сигнала в полицията, че Янек го няма. Ето какво каза тя пред в. “Струма”: “На 31 юли късно вечерта ми се обади Марио и ми каза, че Янек е отишъл на среща с Каплата, но не се е върнал. Марио е изпратил имейл от Англия до полицията в Дупница, че Янек го няма, но му отговорили, че само роднина, който живее в България, може лично да се обади или да отиде в полицията и да подаде сигнал. Аз подадох сигнал в полицията в Дупница на 1 август, че Янек е отишъл на среща с Васил Капланов-Каплата и не се е върнал. През следващите дни полицаи ме търсиха, за да им помагам, но никой не ми каза какво става”.

На протеста бяха и родителите на Милена, брат й и съпругът й. Братът М. Миланов отново не се появи на протеста. Присъства и един от организаторите на мероприятието – Любомир Авджийски. Той стоя отстрани, докато четирима протестъри от Благоевград викаха “Оставка” пред входа на полицията, развявайки трибагреник. Никой от Дупница не повиши тон, всички стояха мълчаливо и наблюдаваха какво се случва.

На протеста в Дупница присъства и общинският съветник Калоян Ханджийски с групата протестъри от Благоевград. Протестът продължи около 30-40 минути и близките на Янек си отидоха разочаровани, че пак не са научили докъде е стигнало разследването за изчезването на техния роднина Янек Миланов.

Политикът и общественик Николай Табаков, който бе подал молба до общината за разрешение за протест пред РУ – Дупница, днес се отказа от инициативата си, като написа на страницата си във Фейсбук: “Съжалявам, че ви подведох, но давам крачка назад. Така се налага. Престъпих някои от принципите си и моралните си ценности”. По-късно постът бе изтрит.

За 12,00 ч. беше обявена пресконференция в социалната мрежа, но такава не се състоя. На нея трябваше да се изкажат Н. Табаков, Л. Авджийски и Радослав Радославов.

Р. Радославов призна: “Поканиха ме да участвам в пресконференцията, но Н. Табаков ми се обади да ми каже, че тя се отлага“. Л Авджийски пък заяви, че не знае за какво става въпрос. Н. Табаков заяви: “Отказвам се по лични причини”.

Организаторите на протеста се разединиха и никой от Дупница не се изказа ясно и високо срещу шефа на полицията в Дупница Борислав Динев. От ОДМВР съобщиха, че още на 1 август Янек Миланов е обявен за издирване. Още през първите два дни са обиколени землищата на 4 села.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *