Благоевградски специалист: Сапунът не върши работа, ползвайте препарати на алкохолна и хлорна основа

Общежитията за учениците от Езиковата и Математическата гимназия, Спортният интернат и ЮЗУ – Благоевград вчера бяха подложени на ударна дезинфекция срещу коронавируса. С превантивните мерки се зае специалистът Иван Попов и негов асистент, които вчера бяха засечени да влизат в ученическото общежитие в пълно „бойно“ снаряжение – със специални костюми и маски.

Ето какво заяви Попов по повод предпазните мерки: „Ползват се препарати на алкохолна основа с мощно бактерицидно и вирусоцидно действие. Обработваме обекти, в които има засилено присъствие на хора – учебни заведения, кина, театри, мола“.

По думите му новият вирус Ковид-19 не е устойчив на външна среда и е чувствителен на дезинфектанти за обща употреба. При наличие на потвърдени случаи на коронавирус честотата на дезинфекцията в зависимост от обектите може да варира от 4 пъти на ден до дезинфекция на всеки час, като в обществения транспорт се препоръчва да се прави след всеки курс, пише в. „Струма“.

„Най- вече трябва да се засили профилактиката, включваща елементарни хигиенни навици, като често миене на ръце. Обикновеният сапун обаче няма да свърши работа, най-добре е да се използват препарати с алкохолни и хлорактивни съставки”, категоричен е хигиенният специалист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *