Благоевградчани излизат на пореден протест срещу мръсния въздух в града

Нов протест организират благоевградчани срещу мръсния въздух в града. Мирният бунт под мотото „Заедно за по-чист въздух на благоевградчани” ще е днес във времето от 12,00 до 13,00 часа пред сградата на Община Благоевград.

„Нека никой не търси политика в нашите действия. Просто ни писна да ни тровят. Къде са институциите, къде е местната власт? За една година новото общинско ръководство нищо не успя да промени, въпреки че обеща да се бори с този огромен проблем за всички нас”, коментира Иван Кацарски, един от инициаторите на поредния мирен протест.

Целта на протестиращите е отново „да бият камбаната”, че благоевградчани дишат години наред мръсен въздух, а това е предпоставка за много заболявания, пише Илинден прес. Факт е, че нищо не се прави срещу най-големите замърсители в областния център на Пиринско, категорични са те.

„Крайно време е да се чуе гласът на хората. Виждате, че ЕС ни глобява за мръсния въздух, а Благоевград е един от най-замърсените градове в това отношение. На протеста думата ще вземат експерти, ще раздадем и брошури на нашите съграждани за вредите от мръсния въздух“, каза още Иван Кацарски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *