Благоевградчани притеснени: Събориха оградата на Търговия на едро

Благоевградчани притеснени: Събориха оградата на Търговия на едро

Част от оградата на Търговия на едро откъм бул. „Д. Солунски”, срещу автогарата в Благоевград, е съборена в събота, сигнализират във вестник „Струма“ читатели с подозрение, че се готви отваряне на нов вход-изход към главната пътна артерия за удобство на търговците.

Хората са притеснени, че ако това стане, ще е изключително опасно както за пешеходците, заради прекъсването на тротоара, така и за движещите се по уличното платно автомобили, поради близостта до кръговото кръстовище при „Зърнени храни”, което е само на няколко метра.

Обособяването на нов транспортен достъп с преминаване през общински терен е в компетенциите на Общинския съвет, а подобно разрешение за района на складовете в Търговия на едро в Благоевград не е давано в последните месеци.

„Няма място за притеснение, започва ремонт на оградата, за което има издадени всички разрешителни от общината“, успокои напрежението зам. кметът по строителството инж. Христо Дюлгеров. Той обясни, че заради строителните дейности с лента временно е обезопасен районът и ограничено движението.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.