Благоевградчани сведоха глава пред делото на Гоце Делчев

Благоевградчани сведоха глава пред делото на Гоце Делчев

Благоевград се поклони пред делото на Гоце Делчев. Събитието се състоя при паметника на революционера на площад Македония в Благоевград, където се отбелязаха 119 години от неговата смърт.

Малко имена в българската история носят такъв светъл и славен ореол като Гоце Делчев, на когото днес признателен Благоевград отбелязва 119 години от неговата смърт, предаде БНР.

Днес Гоце Делчев е почитан като един от най-великите синове на българския народ – с неговата безкрайна обич към народа и към поробена Македония, той падна със смъртта на храбрите край село Баница, Серско, в края на април 1903 г. Но Легендата за Гоце е жива и днес.

Думите на войводата „Аз разбирам света единствено като поле за културно съревнование между народите” носят своето пророческо послание и в нашите неспокойни дни.

Почит, поклон и поднасяне на венци и цветя пред делото на Гоце Делчев отправиха кметът на Благоевград Илко Стоянов, председателят на ОбС – Благоевград Радослав Тасков, представители на политически партии, историци, представители на културни и учебни институции, граждани и гости на Благоевград.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.