Благоевградчанката Диана Стоянова: Всичко ще се подреди и ще продължим да преследваме мечтите си

Благоевградчанката Диана Стоянова: Всичко ще се подреди и ще продължим да преследваме мечтите си

Диана Стоянова, която е една от най-добрите ни състезателки в рали дисциплината отговаря на въпросите на Gong.bg, които не са свързани със спорта, който поради пандемията от коронавирус е спрял изцяло. С нея си поговорихме за любопитни неща, а тя беше любезна да ни отговори.

Кога се запали по спорта?

Като се върна назад в детството ми, не се досещам да съм имала момент в който да кажа искам да стана състезател. Знам само, че винаги съм го искала и това е била целта ми. Родителите ми са бивши спортисти и съм израснала в среда на постоянни подготовки и организационни планове за участия или организиране на автомобилни състезания. Моторспорта в семейството ми винаги е бил с приоритет.

Каква храна харесваш?

Не е тайна за никой, че аз обичам да си похапвам, дори в много случаи прекалявам. Харесвам качествените продукти и добре сготвените ястия. А когато се развихря в кухнята и имам достатъчно време, предпочитам да експериментирам и да опитвам нови неща, без да използвам рецепти.

Любима напитка?

Фрешовете и водата.

Играеш ли електронни игри?

Лесно се пристрастявам към електронните игри и преди години отделях много от времето си. Сега гледам да не се вманиачавам толкова много.

Ако да, коя е любимата ти?

Dirt Rally 2.

Какви филми харесваш?

Харесвам различни стилове. Филми, които могат да задържат вниманието ми. Тези, които са по действителен случай са ми любопитни, образователните също.

Любимият ти?

Последният, който гледах и останах впечатлена от силата на духа е „109 часа за рекордното бягане на Кирил Николов – Дизела Ком-Емине.

Каква музика харесваш?

В момента съм на вълна БГ поп музика, харесвам изпълнителите Любо Киров, Мария Илиева и тяхното изкуство. От чуждестранните Тина Търнър, Ерос Рамацоти, Роби Уилямс и много други. Аз съм човек, който обича да се забавлява, да пее и танцува.

Хоби?

Харесва ми да практикувам различни спортове и според мен, човек ако спортува различни неща усъвършенства тялото си и развива други физически качества, които са супер полезни в неговия професионален спорт. Дългите преходи в планината са ми любими, карането на ски и колело, бягането на далечни дистанции, катеренето, плуването, тениса.

Какво цениш най-много в приятелите си?

Честността, откровеността и да бъдат себе си. Не харесвам интригата, лицемерието и злословенето.

Какво те мотивира?

Мотивират ме моите цели и стремежа към постигането им. Трудно се примирявам и дори да ми е трудно не губя мотивация, а точно обратното, дори с малки стъпки продължавам към това, за което мечтая.

Имаш ли си талисман?

Нямам.

Любим цвят?

Син във всичките му разновидности

Любима марка автомобил?

Хонда Сивик, който в момента е състезателният ми автомобил.

Харесваш ли моторите?

Много, ако имам финансовата възможност бих участвала и в състезания с пистови мотори.

Съвет или пожелание към читателите?

Да обичат и подкрепят в този нелек момент близките си. Да се пазят, да са здрави и да не губят мотивация за плановете, които са били цел през тези месеци, предвид цялата ситуация. Всеки един от нас се стреми към осъществяване на идеи, които в този момент не можем да реализираме. Но съм сигурна, че в един прекрасен момент всичко ще се подреди и ще продължим с по-голяма борбеност и хъс към мечтите си.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *