Благоевград губи инвестиция за над 6,3 млн. лв. заради ОбС

Благоевград губи инвестиция за над 6,3 млн. лв. заради ОбС

Благоевград е на път да загуби инвестиция от над 6,3 млн. лв. заради отказа на общинските съветници да дадат достъп до частен терен. Става въпрос за намеренията за изграждане на магазин „Билла” в района на бившето ЗМК.

В писмо до местния парламент ръководителят на един от секторите в „Билла недвижимости“ Жоро Димитров апелира съветниците да преразгледат решението си, което прави невъзможно реализацията на проекта им. Намеренията на немската компания са върху площ от 1150 кв.м да изгради търговски обект с паркинг с 61 паркоместа към него и да се открият над 30 работни места.

Фирмата има сключен договор да придобие терен от собственика на бившето ЗМК „Бл Рила Метал“ АД, след като се издаде виза за проектиране.

Става въпрос за терен на ъгъла на ул. „Симеон Радев” и ул. „Б. Ангелушев“, която води към Икономическата гимназия. Исканото изменение на плана е съгласувано с всички институции – Службата по геодезия и кадастър в Благоевград, ВиК, БТК, ЧЕЗ, РИОСВ, Басейнова дирекция, МВР-Пътна полиция, пише „Струма“.

Единственият начин да се осигури достъп на клиентите обаче е през общински имот, което ще засегне около 175 кв.м площ. Без общината да отстъпи право на преминаване, реализацията на инвестицията за милиони се блокира.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *