Благородна кауза събра 1,3 тона храна за нуждаещи се хора в Благоевград

Благородна кауза събра 1,3 тона храна за нуждаещи се хора в Благоевград

За поредна година Общинският съвет по наркотични вещества и Православния информационен център в Благоевград проведоха успешна кампания за подпомагане на хора в нужда в навечерието на Коледа. Благородната акция под мотото „Приятели, наши връстници гладуват. Да спрем това!“ бе за събиране на дълготрайни, пакетирани храни за бедни семейства и за семейства на наркозависими лица. Тя се проведе за времето от 5-и ноември до 12-и декември.

Бяха събрани около 1 тон и 300 килограма пакетирани сухи хранителни продукти в срок на годност – ориз, брашно, олио, захар, макаронени изделия, консерви, вафли, шоколади. Направиха се и се раздадоха 120 пакета на 120 нуждаещи се семейства.

Въпреки времената на изпитание, в които се намираме и епидемиологичната обстановка в страната, и тази година инициаторите на благотворителната кампания успяха да покажат, че заедно можем да постигнем много. „Благодарим от сърце на всички, които се отзоваха.

Надяваме се, че ще направим Коледа още по-светъл празник за семействата, които имат нужда”, споделиха организаторите на добрата кауза.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *