Благотворителна изложба в Благоевград

Благотворителна изложба се подготвя в  пространството пред Регионалния исторически музей  – Благоевград. Експозицията ще бъде открита на 05.07.2023 г. (сряда) от 18:00 ч.

Организатори са Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“, Многопрофилната болница за активно лечение – Благоевград,  „Престо“- Благоевград и Центъра за подкрепа и личностно развитие на децата в Благоевград.

Изложбата включва 50 платна, изработени от децата в школите по рисуване „Престо“ с ръководител Александра Петкова и ЦПЛРДБ, гр. Благоевград, с ръководител Бисер Гранчаров, които са дарени на МБАЛ – Благоевград. В картините, посветени на теми свързани със Световния ден на околна среда, Световния ден на океаните и Световния ден за борба с опустиняването, децата от школите са вложили талант, старание и желание, предвид благотворителния характер на изложбата.

Целта на инициативата е средствата от продажбата на платната да бъдат използвани за закупуване на постелъчно бельо за най-малките пациенти в детското отделение при МБАЛ- Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *