Бладгоевградчани: В Пощенска ни поискаха 10 лв. такса, да преброят 30 лв. на монети

„10 лв. такса, за да внеса 30 лв. по сметката, ни поискаха в клона на Пощенска банка на бул. „Св.св. Кирил и Методий“ 4 в Благоевград, гневни сигнализираха пред в. „Струма“ зеленчукопроизводителите Румяна и Георги Самарджиеви. Двамата държат малко зеленчуково магазинче, в което продават стоката си.

„Хората обедняха и масово вече пазаруват със стотинки. Бяхме събрали 30 лв. на монети от по 10 ст. и отидохме да ги внесем в сметката си, а служителката на гишето ни поиска 10 лв. такса! На маймуни ни направиха! Народът е докаран дотам да си брои стотинките, тотално обедня и като капак да си плащаме сега и за това, че внасяме парите си на монети, а не на едри банкноти“, ядосва се Румяна Самарджиева и коментира: „Мързи ги да броят и се чудят как да ни съдерат кожите. Ние какво да ги правим тези стотинки?! Та нали и това са пари! Дотам я докарахме, че няма и на кого да се оплачеш, та да се промени нещо!“.

В крайна сметка заради избухналия скандал Самарджиеви се разминали без допълнителна такса, но били предупредени, че втори път подобен жест няма да им се направи.

Репортер на „Струма“ се свърза по телефона със служители във въпросния банков офис, които обясниха, че за касовата услуга „Размяна на банкноти в монети и обратно над 10 лв.“ има официално обявена такса от 10 лв. и тя е обявена в списъка с тарифите на банката публично на сайта й. В случая обаче клиентите не са искали обмяна на стотинките с банкноти, а просто са ги внесли по сметката си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *