БНТ2 пуска първите два видеоурока за учениците

Първите два видеоурока се излъчват от 9,15 часа по БНТ2. Те са заснети от издателската група „Просвета“, които ще подпомогнат дистанционното обучение на учениците. ТВ уроците ще подпомогнате децата, които не са на училище до 29 март заради извънредното положение, наложено за ограничаване на разпространението на коронавируса. Те са част от образователната програма „С БНТ на училище“, която е съвместна инициатива на Министерството на образованието и науката, на БНТ и „Просвета“.

Първите уроци са по български език и по математика за седми клас. Урокът по български език ще се води от Весела Михайлова – учител и автор на учебници, а урокът по математика ще бъде представен от Ирена Муташка – учител в 42-ро Основно училище „Хаджи Димитър“ в София.

Тези уроци са заснети в рамките на новата инициатива на „Просвета“ – „Уча онл@йн с учител“, в която само в първите няколко дни са се включили повече от 70 000 участници. Те са задавали въпроси, споделяли са и са коментирали на интернет страницата на „Просвета“ и на страницата на издателството във фейсбук.

Уроците ще бъдат достъпни по всяко време и на сайта на „Просвета“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *