Бойка от Перник разваля магии на звезди и политици

Перник от години се слави като града с най-много врачки на глава от населението. Най-добра от всички в околията обаче е Бойка, чиято слава от десетилетия е прехвърлила пределите на града, че дори и на страната.

Ясновидката от дълго време живее в Перник, но е родена в с. Левуново, до гр. Сандански, зодия Рак, на 61 години. Истинското ѝ име е Боянка, но всички я знаят като Бойка. Тя е много популярна сред политическия и артистичния елит. Гледа предимно на кафе, което сама вари в стара ръждясала кафеварка. Не обича рекламата и не дава интервюта въобще.

„Виждала съм отписани от докторите хора да се изправят на крака, а други – здрави и прави, да си заминават за броени дни“, разказва нашумялата ясновидка и си припомня как лекари лепнали диагноза рак на неин чичо от Сандански. Давали му максимум година живот, тъй като болестта според местните медици бързо се развивала. Изследванията показвали, че метастазите са плъзнали по цялото му тяло.

Бойка отишла в Сандански, за да се сбогува с него. Щом го погледнала, отсякла: „Нямаш никакъв рак“. Накарала го да си направи изследвания на ядрено-магнитен резонанс в София. Оказала се права. Лекарите не открили никакви следи от рак по тялото му. „Беше се случило истинско чудо. Човекът и до ден днешен си е жив и здрав“, разкрива Бойка.

От любопитство или за съвет, при пернишката ясновидка в малката ѝ панелка зад хотел „Зора“ са идвали не една и две популярни личности от подземния свят и шоубизнеса. За да надникне в бъдещето им, прага на нейния дом са прекрачвали депутати, фолкпевци и бизнесмени. Да търси съвет при перничанката се отбивала и Надежда Нейнски, както и бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов. Мълвата разнася, че много бивши министри са ползвали услугите на пророчицата, но категорично били забранили да им споменава имената пред когото и да е. Актрисите Мария Каварджикова и Теодора Духовникова – две от най-знаковите дами в Народния театър, също са търсили съвет и утеха от пернишката врачка. „Казвам само това, което виждам в утайката от кафе.

Не лъжа хората, като им казвам неща, които искат да чуят. Не се занимавам с магии. Знам, че понякога те са ефикасни, но имат ефекта на бумеранг и се връщат не само при поръчителя, но и при ясновидеца, който ги прави“, категорична е гадателката, която разваля прокоби.

Преди време Бойка доби популярност и като личната врачка на покойния водещ Боби Цанков, който бе показно разстрелян в центъра на София на 5 януари 2010 г. Любопитният за бъдещето Боби моли приятеля си Митьо Крика да го заведе при Бойка.

Културистът често прескачал до Перник, за да разбере какво му готви бъдещето. Бойка веднага разпознава Боби, макар че Крика не споменава кой е неговият приятел. „Не го познах, но той ми каза, че преди време е бил радиоводещ. Даже и роднини има в едно пернишко село, Кладница. Не се чувстваше застрашен. Питаше дали ще има дете. Казах му, че желанието му ще се сбъдне“, разказва Бойка след време. В продължение на два месеца Боби я посетил още няколко пъти. В чашата кафе на скандалния водещ врачката вижда и фаталния му край, но го премълчава. Внезапната му смърт обаче я изненадва. Смятала, че ще се случи по-късно.

Пернишката ясновидка се е срещала и с друга подземна фигура – Антон Милтенов-Клюна. „Виждах кървави пари. Затова не му взех и стотинка. Той много настояваше, подаде някаква чужда банкнота, но аз категорично се противопоставих. Видях още, че има и лоши приятели, и лоши врагове“, разказва врачката, която никога не питала клиентите си за имената им и не се интересувала известни ли са или не.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *