Бойко Борисов: Избирателят прави силата, трябва да ги бием с поне 8%

Бойко Борисов: Избирателят прави силата, трябва да ги бием с поне 8%

Единствените, които имат право да кажат кой какъв е, са българските избиратели. Ние се обръщаме към избирателите на другите партии. Да се надяваме този път да сме по-бдителни на изборите заради машините. Трябва да ги бием с поне 8%.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред партийния елит в Бургас, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

В началото на изказването си Борисов отправи поредните критики към Кирил Петков, наричайки го дезертьор:

Ако бяха вкарали правителство, все щях да намеря трима депутати, които да са ми верни и да го подкрепя. И те го разбраха вчера – нямах си работа и го споделих и те скъсаха проектокабинета и избягаха, коментира Бойко Борисов.

Една година Рашковщината шестваше по телевизионните студия. АДФИ – агенцията, пряко подчинена на Асен Василев, не откри никакви нарушения при търговете за строителство на АМ „Хемус“, въпреки всички обвинения на служебните правителства и правителството на Петков, каза Борисов.

Правосъдната реформа на ПП се сведе до това да намерят работа на Бойко Рашков. За 7 месеца са внесли само три законопроекта, а от тях един е приет.

Вчера направиха едно бутафорно откриване на газовата връзка с Гърция. По нея не тече газ и скоро няма да потече. Петков заяви вчера на Комотини, че отговорността за бъдещите доставки на газ ще е на служебното правителство. Петков, вие дезертирахте, заяви Борисов и продължи:

Тези счупиха безвъзвратно държавата, от август няма да има газ, каза Борисов и припомни действията на ГЕРБ в Народното събрание в последните седмици: Такава опозиция няма в света – там, където можеше да ги смазваме, ние внасяхме предложения, каза Борисов.

Нашите избиратели не са врагове с избирателите на ПП, на ДБ. Ние няма да вземем втори мандат, защото имаме принципи – Еврозона, Западни Балкани.

Съединението прави силата. Важно е приятелството между десните и евроатлантическите партии. С другите като „Възраждане” ще се уважаваме и ще водим политически дебати – ще спорим от трибуната на парламента. Със Стефан Янев ще спорим защо ние държим на НАТО, каза още Борисов.

Реваншизмът е като омразата и завистта, те изяждат отвътре. Ние подаваме ръка на всички. Избирателите правят силата, обърна се Борисов към жена от залата, задала му въпрос веднага след словото му.

Борисов не подмина и президента в думите си:

Румен Радев причини много щети, той донесе тези хора. Животът ще му го върне. Как ще оправим държавата? Само мога да му пожелая успех. Радев издигна тези момченца, направи им партия и те съсипаха страната, коментира той и се обърна към Кирил Петков:

Внеси проектозакон за 100% диверсифициран газ и ще получиш 60 депутата. Сиреч, да не върне служебното правителство руския газ. Напишете 2 реда проектозакон и тогава разпуснете Народното събрание, призова лидерът на ГЕРБ.

По думите му и сега, ако ГЕРБ иска, може да направи правителство с ИТН, но това няма да е работещо.

Аз търся успокоение за хората, добави Бойко Борисов.

Ако войната в Украйна продължи така и санкциите продължат, а те ще продължат, е много вероятно Европа да остане без газ.

Това ще доведе до минимум 5% рецесия в Германия, а нейната икономика е свързана с френската и европейската. Чакат ни много трудни времена. Няма сигурност, няма приходи. Като няма приходи, каква политика ще правят? Ние им оставихме пари, а те ги раздадоха. А ние откъде ще вземем пари догодина, попита Борисов.

От думите му стана ясно още: Реваншизъм няма да има, и без петел ще съмне. Да успокоим народа. /БГНЕС

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *