Бойко Борисов: Какво на Асен Василев като власт не му е дадено?

„Ясно им беше казано „искате ли да направим коалиция”. Тя носи гарантирано мнозинство. Така работи демокрацията. Те казаха, че искат само ГЕРБ да подкрепи правителството. Назначиха си министри, премиери, нарушиха всичко, дадохме им мандата. Сега от какво искат да ни лишат?

От правото да гласуваме нашия закон, който е по-добър? Не знам какво е казал, но така работи еднолична власт – същата, която беше и служебното правителство, на партия с 30 и няколко депутата. Нашите депутати са 69. Нашите закони са по-добри и събират мнозинства. Ние трябва да се откажем от тях, за да приемем по-лошите, така ли? Нямаме ангажимент към тях и ще си гласуваме по темите, по които сме поели отговорност“. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Нова телевизия.

„Българският народ искаше редовно правителство, ние потиснахме цялото си его, което явно Петков не може, или Бориславова не може. Аз сглобка не съм правил и няма да участвам в сглобките им“, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

И допълни: „Умението да управляваш е да можеш да правиш мнозинства, така работи парламентарната република, президентската работи по друг начин. Навсякъде върви чистка с поставени навсякъде техни хора, дори на цели фамилии искат да им се намери място, столове. Какво на Асен Василев като власт не му е дадено? Данъчните служби, ние нямаме нито един човек там, митниците – нямаме нито един там, АДФИ, през МВР той има БОП, полиция, жандармерия, гранична, вътрешна сигурност и пак не им стига власт“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *