Болните от COVID-19 в кюстендилската болница се стабилизират

Болните от COVID-19 в кюстендилската болница се стабилизират

Осемдесет и трима души са под карантина в настоящия момент в община Кюстендил, а за други 204 тя вече е изтекла, съобщи на брифинг кметът на града Петър Паунов.

Двамата пациенти с коронавирус в местната болница вече са показали наличието на антитела, което показвало, че вече са изградили имунна защита. Те са в стабилно състояние, посочи Паунов.

Все още обаче се чакат резултати за осем пациенти с пневмония, приети в болницата, на които е била взета проба за установяване на наличието на зараза с COVID-19, съобщи Дарик.

Кооперативният пазар в Кюстендил през тази седмица ще бъде отворен в петък и в събота, при спазване на стриктни мерки за сигурност. Полицейски патрул ще съблюдава спазването на мерките за безопасност, а хора без предпазни маски няма да бъдат допускани, каза Паунов. Той уточни, че капацитетът на пазара е 40 маси, а при наличието на повече желаещи да предлагат продукция, ще бъде теглен жребий. Заяви за участие в пазара търговците трябва да подадат до Общината до 17.00 часа утре.

Предимство ще имат производителите на разсад, каза Паунов, като уточни, че на кооперативния пазар ще се извършва и такова предлагане, вместо планираното отваряне на животинския пазар за продажба на фиданки и разсад. През следващата седмица пазарът ще работи в дните понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *