Болницата в Гоце Делчев остана без легла за болни от COVID-19, поиска още 12

Болницата в Гоце Делчев остана без легла за болни от COVID-19, поиска още 12

Всички легла в Инфекциозното отделение в болницата в Гоце Делчев са запълнени, свободни легла за болни от коронавирус в момента няма. Ръководството на здравното заведение в Гоце Делчев е поискало още 12 легла за инфекциозното отделение, каза управителят на МБАЛ „Иван Скендеров“ Петър Филибев пред БНТ.

„Тук са запълнени всички възможности за прием на пациенти болни от коронаврус, това ни е единствената алтернатива. Но това е крайният лимит, до който можем да приемаме болни”, обясни той.

Д-р Филибев апелира към гражданите да бъдат по-търпеливи, по възможност веднага ще бъдат приети. Медицинският персонал няма вина за недостига на легла за лечение на коронавирус, каза още той. „Ако това нещо продължава така, ще се обърнем към съседни здравни заведения – Разлог, Благоевград, за прием на тежко болните”, каза управителят на болницата в Гоце Делчев.

Има недостиг и на медицински персонал. В инфекциозното отделение работят трима лекари, а във вътрешно – петима. През последните месеци област Благоевград е в топ 3 на заразените с коронавирус. Две медицински сестри са под карантина, от административния персонал болните са 5.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *