Болницата в Разлог без опит за тежки наранявания

Болницата в Разлог без опит за тежки наранявания

Болницата в Разлог открай време не може да се справи с по-сериозни травми и препраща пациентите към столицата или Благоевград. Случаят с Владимир Каролев потвърди тази ситуация.

Въпреки че Банско е водещ туристически град, в който зимата скиори редовно пострадват, то здравното обслужване в региона е в отчайващо състояние. Хора от града разказват как при тежки травми, лекарите давали успокоително, след което препращали пациентите към големите градове.

В района (Банско и Сандански) се провеждат и много детски футболни турнири, където евентуална травма на дете може да се окаже безкрайно болезнена, докато пострадалия бъде пренасочен към специалисти в друг район на страната.

Болницата вчера получи похвали от здравния министър, но той е пределно наясно, че там трябва да има повече специалисти, не само защото в региона крайници чупят и много чуждестранни туристи.

Болницата е обезпечена откъм модерна апаратура, както за диагностика, така и за лечение, ремонтирани са почти всички звена.

Община Разлог отделя годишно немалко средства за финансово подпомагане на здравното заведение, в което се лекуват пациенти от целия регион.

Открай време се обсъжда темата за липсата на хеликоптер при спешни случаи, но далеч по-приложима ще бъде алтернативата – да се командироват опитни хирурзи в болницата на Разлог, която обслужва няколко селища.

Така страната ни наистина може да се превърне в модерна и предпочитана туристическа дестинация.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *