Борисов: България в момента „пръска кръв“ заради Асен Василев

Борисов: България в момента „пръска кръв“ заради Асен Василев

Партия ГЕРБ представи антикризисната си програма. „Основният ни спор е с партията на посредниците – върна посредниците в газа, тока, нефта. Всичко се случва в полза на Руската федерация с подкрепата на партията на посредниците. И както и техните говорители да го обясняват, когато фактите говорят, страда народът”. Това каза бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг, цитиран от Нова тв.

„България в момента „пръска кръв“ от неразумното управление на финансите. И не е сигурно при тази политическа нестабилност дали 15-те милиарда ще бъдат взети, и при какви лихва ще е това. Финансовата катастрофа на Асен Василев е непоправима. Ние по време на нашето управление бяхме сполетени от три кризи – миграционната, финансовата и COVID. И в трите се справихме най-добре от всички страни”, категоричен беше експремиерът.

„Не разбирам защо ви интересува кой с кого ще управлява. Става въпрос за антикризисно правителство, което да ни преведе през зимата. България е с най-добре развитата газова инфраструктура на Балканите, и тя е 100% българска собственост. От какво да се срамуваме, в коя сфера някой е направил по-добро от нас? Така че никога не съм обръщал внимание на социологията, изборите са в ръцете на Радев и неговите министри. Ако не направят честни избори, няма да изпадаме в ситуация, в която броиха три дни гласовете на ИТН, за да ни изпреварят. Всичко става с флашките, софтуера и машините, които ги охранява Бойко Рашков“, коментира Борисов.

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова пък твърди, че една от най-тежките кризи, които управлението на „Продължаваме Промяната“ е завещало на страната ни, е тази в енергетиката. „Енергийната криза ние я виждаме в два аспекта. От една страна криза, свързана със сигурността на доставките на енергийни ресурси. Безспорно най-големият проблем е свързан с доставките на природен газ за България”, каза още Петкова. Тя припомни с какво партия ГЕРБ е допринесла за диверсификацията на страната ни.

„Булгаргаз” незабавно следва да обяви публичен международен търг, на база на който да бъде избран доставчик или доставчици на втечнен природен газ и да бъдат дългосрочни договори”, призова още бившият ресорен министър. Вторият аспект на енергийната криза, който виждат от ГЕРБ, е цените, които се постигат по отношение на природния газ и електрическата енергия.

По думите на бившия социален министър Деница Сачева за пръв път от 30 години насам българският народ се страхува за това как ще изкара зимата. Тя обяви, че партията е твърдо за възстановяване сътрудничеството ни с Турция и Гърция за превенция на мигрантския поток у нас.

„Изкуството тук е бюджетната консолидация – т.е. връщане към принципа ние да разходваме толкова, колкото произвеждаме и колкото събираме, да се случи без повишаване на данъците, без щети на потребителите на публични услуги от страна на държавата и с минимум нови заеми. Това предизвикателство, който ви обяснява, че може да го направи за 1 или 2 години, това е лъжа”, категоричен е бившият вицепремиер Томислав Дончев.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *