Борисов: Винаги сме помагали на храмове и манастири! И хоп… 300 лева глоба за маска

Винаги сме помагали на храмовете и манастирите на различните вероизповедания в България, написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа, след като днес посети Рилския манастир.

Затова след последното си посещение в Рилския манастир се ангажирах да се укрепят срутищата на пътя за Светата обител, да се изгради пречиствателна станция за отпадните води, както и да се отпусне финансова помощ от 600 000 лева за манастира за извършването на строителна реконструкция и художествена реставрация.

Свършихме всичко, което сме обещали, заяви той. Днес започнаха строителните работи в 250-метровия участък при 27-и километър на третокласния път Кочериново – Рила – Рилски манастир като през последните две седмици се извършваха подготвителни дейности.

Укрепването се реализира от „Автомагистрали“ ЕАД и стойността на проекта е близо 6,5 милиона лева.

„Ще работим по-бавно, за да не рискуваме живота на строителите, колкото и Господ да бди над нас“, посочи премиерът пред журналисти.

Министър-председателят каза още, че с изграждането на локалното пречиствателно съоръжение реката край Светата обител ще остане чиста.

Премиерът запали свещ и бе запознат от Адрианополския епископ Евлогий за налагащите се реставрационни дейности в манастира. Но това, което направи впечатление на всички бе, че Борисов не носеше предпазна маска вътре в църквата.

Нарушението не остана незабелязано и от Министерството на здравеопазването. От там съобщиха, че премиерът ще бъде глобен с 300 лева за влизането без маска в храма.

На телевизионни кадри се вижда, че и игуменът на манастира – Адрианополският епископ Евлогий, също е без маска.

От антуража на премиера единствено охранителите спазваха последната заповед на здравния министър, която беше върната заради ръста на заразените в страната през последните седмици.

На премиера, членовете на екипа му, журналистите, операторите, фотографите и всички други, които са били в църквата, ще бъдат връчени актове на административно нарушение заради неспазването на противоепидемичните мерки и в частност за нарушаване заповедта на здравния министър, уточниха от МЗ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *