Борисов: В понеделник сменям Живков, Цветанов си прави партия

Зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков ще бъде сменен в понеделник. Това съобщи преди минути премиерът Бойко Борисов.

Точно в 8.00 ч сутринта той ще поиска от министъра на околната среда и водите Емил Димитров да му даде предложение кой да назначи на мястото на Живков за зам.-шеф на ведомството. „ГЕРБ ще бъде безкомпромисна“, закани се Борисов.

Сутринта министър-председателят Бойко Борисов провери на място как върви изграждането на обхода на Поморие, който ще разтовари трафика към морето. Преди това премиерът, заедно с кмета Димитър Николов, нагледаха строителството на спортният комплекс „Арена“ в Бургас.

Преди два дни прокуратурата повдигна обвинения на зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков и братя Бобокови. Те са разследвани за участие в организирана престъпна група, занимавала се с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци.

Междувременно Борисов уведоми, че сръбският президент Александър Вучич утре ще бъде на посещение у нас. В следващите дни се очаква да дойде и гръцкият премиер Кириакос Мицотакис.

Борисов разкри днес, че бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов най-вероятно ще направи свой политически проект. „Той това го може, пожелавам му успех“, лаконичен беше той.

На въпрос дали Цветанов ще бъде приет обратно в ГЕРБ, след като стана ясно, че няма да му бъде търсена наказателна отговорност за „Апартамент Гейт, Борисов отговори, че това е невъзможно. Партията имала собствен път, а Цветанов бил обиден, след като бил заподозрян. „И ние съжаляваме, че го отстранихме“, каза още Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *