Борисов из Северозапада: Който се труди, няма време за протести

„Който се труди няма време за протести“. Тази констатация направи премиерът Бойко Борисов при инспекция из Враца и пътя Ботевград-Мездра. С него бяха регионалния министър Петя Аврамова и кметът на града Калин Каменов. „Пътят Ботевград-Мездра привлича инвеститори. Чужди компании решиха да инвестират във Враца, заради четирилентовия път“, каза Борисов и се разбра, че част от трасето ще бъде пуснато през ноември.

Първа спирка от от обиколката бе новата спортна зала. По пътя до нея кметът Каменов разказа на Борисов какво е направено в града. След това министър-председателят посети и самата зала, където бе посрещнат с ръкопляскания. „Добри работи са направени, децата има да тренират“, отбеляза премиерът.

Обиколка продължи към два нови завода. „Немска компания инвестира над 22 млн. лв. за създаване на производствена база за електроника“, разказа Каменов.

„Те се съгласиха да инвестират, когато им казах, че Ботевград-Мездра ще е четирилентов път. Пътят е много важен за района“, прекъсна го Борисов, а Аврамова също допълни, че всички инвеститори искат пътища.

Борисов разказа и за отпуснатите от Брюксел 200 млн. лв. за бедните региони у нас. „200 млн. евро грантове, бонбонки, както ги наричат в Брюксел. Има пари да се довършат всички проекти. Тези пари ги инвестираме предварително, за да не чакаме до 2021г., питали сме, получили сме разрешение, така че действаме на пълни обороти“, каза Борисов и се поинтересува за санирането в града. „Няма по-социална програма от санирането. В началото лъжеха, както сега лъжат, че ще вдигнем данъците, заради санирането“, припомни.

Оказа се, че във Враца обновените блокове са 40, а още 140 чакат одобрение. 80% от детските градини също са с нов облик. „Ако не беше коронавируса, дефицитата е ужасен. Като ви слушаме кметовете все едно няма коронавирус“, каза Борисов.

Втората спирка в обиколка бе един от новите заводи, където бе посрещнат от работниците. „Това беше едно блато, сега е немско бижу. 1500 работници. Най-модерният завод в Северна България“, отсече премиерът.

„Нови инвестиции, нови заводи, работни места за Северозапада, ще започнем и пътя Монтана-Видин. В първия мандат трябва да направим „Тракия“, „Струма“, „Марица“, „Люлин“, каза Борисов в отговор защо не е направен пътя по-рано.

За предстоящата криза Борисов каза, че до началото на пандемията страната ни е вървяла само нагоре. „Все още обаче сме с най-нисък дефицит в Европа“, заяви той.

Във Враца се изгражда и воден цикъл. Градът разполага и с пречиствателна станция.

След това Борисов и Аврамова се отправиха именно към пътя Ботевград-Мездра. „Прекрасна е България, но само да не строиш път – скали, реки. Днес ще разплатим всичко, за да може хората да си получават редовно заплатите“, каза Борисов и се поинтересува дали работниците ще ходя на протест. „Сега нашите зрители ще видят протеста на работниците, които не спират да се трудят. Които се труди няма време за протести“, заяви премиерът, който на няколко пъти спира да поговори с тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *