Борисов инспектира газовата връзка с Гърция

Премиерът Бойко Борисов отново яхна джипа на поредната инспекция. Той инспектира газовия конектор в Гърция. Министър-председателят е придружаван от енергийния министър Теменужка Петкова.

Хората не знаят, но двата нови компресора на Чирен са, за да се увеличи обемът от 15 на 25 милиард кубични метра. За целта се дава 100 милиона за най-мощните компресори, съобщи Борисов. По думите му, парите са дадени, за да запазим стратегическото си значение от гледна точка на транзита на газ.

„Ще направим една конферентна среща, за да се уговорим кога да се срещнем на терен на трасето. Работата е трудна, но сме в срок и не сме спирали“, каза и Борисов по повод проекта.

Енергийната министърка обясни, че в момента се работи в срок по трасето за тръбопровода на Балкански поток.

Връзката с Гърция има две измервателни станции. Едната е на Комотини. Тя ще ни свърже с гръцката газова система и Южния коридор. Другата ще на Кърджали, съобщи Теменужка Петкова.

Министър Петкова заяви, че е приключена и археологията при работите и са спазени всички изисквания за опазване на културното наследство, като има открити 28 артефакта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *