Борисов инспектира път между Самоков и Дупница

Изцяло рехабилитиран е 33-километровият път между Самоков и Дупница. Разделен е на два участъка Дупница – Клисура и Клисура – Самоков. Това коментира премиерът Бойко Борисов, който инспектира пътната отсечка, част от европейски ятранспортен коридор номер 8.

Финансирането е национално и европейско на обща стойност близо 26 млн. лв.

Това е изключително важна отсечка, защото по нея минава трасето на паневропейския транспортен коридор № 8, свързващ Адриатическо море с Черно море. Със завършването на ремонта на участъка Долня Баня – Ихтиман ще се осигури още една бърза връзка между магистралите „Струма“ и „Тракия“.

След като по-рано през деня премиерът Бойко Борисов посети завод за военна техника край Самоков, той продължи с обиколката и инспекциите из страната и посети бъдещето голф игрище, което се изгражда край язовир Искър.

Чакаме всеки ден дъжд да завали, за да напълни язовирите, каза Борисов. И поясни, че в тази част на страната е добре, но на юг е сухо.

Малко по-късно написа във Фейсбук, че над 200 работни места за хората от района ще осигури бъдещият „Okol Lake Park“, включващ в себе си голф игрище, хотел, жилищни сгради, зелени пространства и др.

Цялата площ на комплекса, намиращ се в района на яз. Искър, ще бъде 3 000 дка, а стойността на проекта е 600 млн. лв. Борисов изтъква, че инвеститорът е изцяло българска фирма, като неин представител го уверил, че при изграждането на комплекса се спазват всички екологични изисквания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *