Борисов: Искат да съдят като Народния съд 44-та година

Борисов: Искат да съдят като Народния съд 44-та година

Ние се справихме най-добре и с финансовата криза, и с бежанската криза, и с пандемичната криза. Сега ни остава да се справим и с кризата на Радев. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие на ГЕРБ в Плевен.

По думите му, целта на управляващите е на тези избори да се направи репетиция за президентските избори с манипулация на машините. „Защото тогава те ще са овладели чрез „Информационно обслужване“ кодовете на всичките 11 хиляди машини. Най-добрите Ай Ти специалисти на „Да, България“ са пратени там да пипат машините. И от вчера никой не отговаря дали е така. Ако те ни откажат да се броят квитанциите, които се събират след като се гласува с машината, и то със съдържание, за да можем да ги хванем как са ни излъгали, значи конспирацията е много голяма“, категоричен бе Бойко Борисов.

„Целта им е да ни ударят морално, че не сме първи, и вече на вторите избори за Радев всеки трети глас ще отива за него.

Лидерът на ГЕРБ прочете становището на Софийски градски съд срещу недопустимото вмешателство в работата на съда от страна на служебния министър на икономиката Кирил Петков.

„Разбиране за съдебната система по Радевски е съдиите да пращат решенията предварително, той да ги одобрява и да съдят така, както 44-та година Народният съд е съдил опонентите. Това не го казвам аз, казва го Софийски градски съд.

„Недопустимо е служебният министър Кирил Петков да коментира и оценява постановен съдебен акт“, при помни Бойко Борисов.

По думите му, тези хора от служебното правителство със закони не работят.

„Същият министър, който скача на съда и съдът му удари шамар, прати да източат язовирите, за да отиде да се снима и да си направи видео. Само че структурите ни са яки, усетиха се какво искат да ни направят и ги спряха. Сега тръгнаха да се занимават с КЕВР“, посочи председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов каза още, че финансовият министър Асен Василев за 1 месец заявил 3-4 пъти коренно противоположни неща.

„Когато Румен Радев си е в България, той говори, че бюджетът е продънен и буферите са изчезнали. Когато Радев отиде в Брюксел, Асен Василев откри 1,5 милиарда лева за допълнителни разговори. Къде ги откри тези пари харвардският възпитаник? Да ме прощават в Харвард!“, каза Борисов.

Той подчерта, че „за ужас на Радев“, Василев каза още, че дефицитът ни е третият най-нисък в Европейския съюз.

„А те ни обвинявахме, че сме опоскали хазната. 3 милиона ваксини доставихме от най-добрите в света за българите. Когато дойде новият щам, ще ни събори. Те спряха да доставят ваксини. Хората ще се върнат през септември от почивки и ще стане страшно, но тогава ще бъде късно“, предупреди Борисов.

Председателят на ГЕРБ изрази възмущението си, че заради публични публикации са започнали данъчна проверка на Влади Горанов, а в същото време казват, че няма да започнат проверка на Бойко Рашков по медийни публикации.

„Така ли го разбират върховенството на закона?“, попита Бойко Борисов.

 

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *