Борисов: На 15 юни падат всички мерки, остават само социалните

На 15 юни в България падат всички мерки, остават само социалните. Това обяви премиерът Бойко Борисов на заседание на Министерски съвет, визирайки карантината заради COVID-19.

„Недомислието на заповедта как ни се отрази и на нас? Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант, сега трябва да сте с маски. Представете си как изглежда това. Сега сме се маскирали. Ако донесат ядене, може да сме без маски. Честит рожден ден на Емил Караниколов“, обърна се премиерът към колегата си министър на икономика.

„Ако приемем бонбоните за ястие, може да свалим маските. Всеки ден създаваме проблем на хората с нещо недомислено. На 15 юни изтича извънредното санитарно положение. На 15 юни трябва да падне всичко, а да останат само социалните мерки“, поясни министър-председателят.

600 000 лева се отпускат за издръжката на Рилския манастир, както и 1,3 милиона за пречиствателна станция на Светата обител.

Средствата за Рилския манастир са допълнителни, извън предвидената от държавата издръжка. Премиерът Борисов пое ангажимента на вчерашната си среща с игумена на Светата обител епископ Евлогий, за да може да продължи ремонта и реставрацията на манастира, който е в списъка на ЮНЕСКО на защитеното културно наследство. От началото на годината Светият синод не е превеждал средствата за издръжка.

Днес Петя Аврамова в 14 часа ще бъде в Рилския манастир. Има свлачище там, искам да започне да се прави, каза Борисов.

По 200 хиляди лева се отпускат за Бачковския и за Троянския манастир. 300 хиляди лева отпуска Министерски съвет за ремонт на манастира Кръстова гора. Това е нашият Атон, посочи премиерът.

За Духовната Академия се отпускат 500 000 лв.

С Саудтиска Арабия затвориха джамиите, в България не ги затворихме, припомни премиерът.

Господ да ни пази, не случайно България се размина най-леко с коронавируса, заяви Борисов.

Не може 20-годишни политицити да се обявяват за наша алтернатива, каза Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *