Борисов: Не съм изпращал никого при Божков, няма да им влизам в играта

Никого никъде не съм изпращал, не съм ходил там. Не искам да им влизам на тия хора в играта. Това отсече премиерът Бойко Борисов в отговор на въпросите защо Васил Божков атакува пиарката Севделина Арнаудова с информацията, че всеки месец е ходила в неговия офис. „Такава им е играта на тези хора. Напада я, защото я харесва. Има много да се разказва по тая тема,“ подхвърли Борисов.

„Севделина прави страхотни неща. Не искам да влизам в играта. Гледам направеното – фантастични неща сме направили, никога не са правени. Не са могли. След месец и половина-два софиянци ще бъдат доволни. Червената бюлетина на Божков се вижда в сайта на Интерпол. Това е играта, кой да се състезава с нас. На човек с 18 обвинения ли да отговарям“, отсече Борисов пак по повод „стрелбата“ на Божков към пиара му Севделина Арнаудова.

Има следствени действия на прокуратурата – тези хора са техни клиенти, не са наши, заключи премиерът след въпрос дали е питал Александър Вучич за Цветан Василев.

Премиерът коментира горещите теми по време на инспекцията на третата линия на метрото в София заедно с кмета Йорданка Фандъкова.

Стана ясно, че първият участък от третата линия на метрото в София ще тръгне през юли – август. Тогава обаче ще бъде пуснато 8 км трасе – от „Красно село“ до „Хаджи Димитър“.

Министър-председателят отбеляза, че около самата спирка „Красно село“ пейзажът е облагороден.

„На тази станция имаме клипове как цялата станция се напълни с вода, подземна река влезе вътре. Наложи се да излеем бетон и машината мина през бетона, за да влезе в станцията. Най-тежки бяха „Орлов мост“ и „НДК“, каза шефът на „Метрополитен“ Стоян Братоев.

„Прекрасни неща правят. Фантастично е, подземен град. На 31 август със сигурност ще са минали всички тестове и изпитания. Много удобни, на по 2-3 нива, страхотни и инженерни и архитектурни неща са направили колегите. По време на социализма имаше 4 км тунели на 2 места. Сега имаме 42 км. Всеки км струва около 45 млн. евро на км, а в Европа същите влакове струват над 100 млн. евро“, изрази удовлетворението си Борисов на излизане от метрото.

Твърденията на бизнесмена Васил Божков са манипулативни и целят дискредитация. Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир. Как си представяте, че мога да изрекетирам един от най-богатите и известни хора от Прехода в моя кабинет?, попита финансовият министър Владислав Горанов по време на инспекцията на столичното метро заедно с премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова.

“Аз ако имах притеснения, нямаше да говоря с вас. Какви доказателства? Едни торби огромни с пари, давани пред свидетели. Как си ги представяте тези неща?”, подчерта Горанов и продължи: “Ние не сме го карали да прави нещо. Всичко, което е правил или не е правил, е негово деяние. Това, за което го упреква прокуратурата, е обвинение на прокуратурата”.

По думите му единственото нещо, което е гласувано във втория мандат на кабинета “Борисов” е добавянето на лотариите в обхвата на облагането, тъй като не са били включени преди поправката на Георги Кадиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *