Борисов: Оптимист съм, че ще преодолеем пандемията, идват и ваксините

Борисов: Оптимист съм, че ще преодолеем пандемията, идват и ваксините

Премиерът Бойко Борисов посети завод за производство на кабели и кабелни системи в Търговище. Заедно с министър-председателя бе и посланикът на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен.

,,Аз съм оптимист, че можем да преодолеем пандемията, ето идват и ваксините“, отбеляза премиерът и отчете, че много швейцарски компании са инвестирали у нас, но в момента е важно да се пребори пандемията, за да може икономиката да тръгне нагоре.

Имаме прекрасен посланик на Швейцария в България и само можем да благодарим, заяви Борисов и отчете строежите около Търговище.

,,Условията за бизнес в България са добри. Посолството и Българо-швейцарската търговска камара работят за това повече швейцарски компании да идват и да инвестират в страната“, заяви посланикът на Швейцария Мюриел Берсе в рамките на разговора.

Премиерът отбеляза, че много европейски компании са преосмислили, че е по-добре в Европа да се произвеждат важните неща, включително България. От ръководството на завода показаха производствения процес, специално демонстрираха работата на машина, създадена в България и след това внедрена и в производството на концерна извън страната.

Министър-председателят Бойко Борисов благодари на посланик Коен за усилията в интерес на развитието на отношенията между България и Швейцария, включително в икономическата сфера. Към края на месец юни 2020 г. преките чуждестранни инвестиции на Швейцария в България възлизат на 1.37 млрд. евро, с което страната се подрежда на десето място по размер на преки чуждестранни инвестиции в България. Швейцарските инвеститори осъществяват своята дейност в традиционно бързо развиващи се през последните години в България сектори.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *