Борисов отказа да вземе акциите на „Левски“, Кралев – за феновете са

Премиерът Бойко Борисов отказа да приеме акциите на Левски. Това обяви директорът на персцентъра на Министерски съвет Севдалина Арнаудова. От около час пред МС чака журналистът Сашо Диков, който е натоварен с куриерската задача да предаде акциите на министър-председателя по молба на собственика Васил Божков. Знае се обаче, че по закон като премиер Борисов няма как получи акции. Отношение по казуса с Левски взе и спортният министър Красен Кралев.

„Бойко Борисов отказа акциите. Сами разбирате, че министър-председателят няма как да ги притежава. Премиер, на която и държава, не може да бъде собственик на спортен клуб. Борисов няма и моралното право“, каза Кралев.

„Това е един политически акт. Върнете акциите на този, от когото сте ги взели“, добави спортният министър. Ако се изясни собствеността на Левски, ние ще помогнем. Левски е голям клуб и ще се намерят спонсори“, каза още спортният министър.

По-рано днес собственикът на Левски Васил Божков изпрати отворено писмо до медиите, в които показа, че акциите на „сините“ са джиросани на премиера Бойко Борисов.

Несериозно отношение към съдбата на един голям клуб нарече постъпката на Васил Божков с акциите на „Левски“ спортният министър Красен Кралев, който излезе от заседанието на Министерския съвет.

„И то не от страна на правителството. Всички мнгого добре знаете, че премиерът не може да притежава акции и това показва целта на тази компания“, посочи още той.

Надявам се акциите да бъдат прехвърлени към привържениците на отбора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *