Борисов от Русе: Следващият кабинет ще започне с 6 млрд. лв. назад

Борисов от Русе: Следващият кабинет ще започне с 6 млрд. лв. назад

„Ще свършат кефа февруари. По мое време България беше с най- ниския външен дълг в Европа. Правителството ни бе на излишък, Сега дефицита им е 4,6 млрд. лв., за да го запълниш бюджета трябват 4,7 млрд. лв. Следващото правителство ще започне с 6,7 млрд. лв назад“. Това зави лидерът на ГЕБР Бойко Борисов в „Басарбовски манастир“ в Русе.

Борисов посочи, че вчера правителството изтеглило трети дълг в размер на 500 млн. лв. По думите му вътрешния финансов пазар нямал доверие на служебното правителство. „Хем имали пари, хем теглят през ден половин милиард“, каза Борисов.

По думите му лидерката на БСП Корнелия Нинова мълчала, защото участвала в правителството и имала областни управители. „Докато не се върне ГЕРБ няма да се построи нито един метър, нито „Хемус“, нито велико Търново- Русе“, заяви лидерът на ГЕРБ. По думите му в момента сме били в такова състояние, че само Господ можел да спаси България. „Въпреки смирението и предложението ни да се обединим около живота и здравето на хората ми беше отговорено, че не се интересувам от тях. Интересувам от Радев, като едноличен господар. Той се опитва да вменява вини“, посочи Борисов във връзка с обвинението на президента, че лидера на ГЕБР препятства ваксинацията.

Преди това Борисов заяви, че в момента се ваксинирало с ваксини с изтекъл срок на годност. Сега Борисов извади една ампула от ваксина, на която пише, че срока й е до 30 септември. „Претенциите са ми към Радев и министъра на здравеопазването, който по- точно е министър на болестта“, подчерта Борисов.

„Искахме да спестим от парите на данъкоплатците и в един момент се оказа, че България няма ваксини. И вместо Кацаров да излезе и да настоява да се ваксинираме с пресните ваксини, а не с удължения срок, те обясняваха нещо друго: „Мафията ще ви плаши със статистиката от пандемията“. Това го е казал Радев. А вчера казва съвсем друго: „Има рязко нарастване на случаите. Само с мерките ще преодолеем това препятствие“. Сиреч – мафията говори“, заяви Борисов и допълни: „Един и същи човек. Но или едното е вярно, или другото е вярно“.

„Молбата ми към българите е да се ваксинират с Пфайзер, безвредни са , а колко са ефикасни ще разберем след време. А за пресните…те вече са на ваксинирани в Норвегия“, каза Борисов и добави ,че това е станало с подкрепата на партиите, които подкрепят Радев.

„Българите вече може само Господ да ни спаси, затова обикалям манастирите“, обяви той. На въпрос дали очаква редовно правителство, Борисов каза: „Аз не мога да гадая…всички мълчат“.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *