Борисов показа как превръщат „Арена Армеец“ в полева болница

Премиерът Бойко Борисов публикува снимки от днешната трениворка как зала „Арена Армеец“ се превръща в полева болница. За транировката се разбра по-рано през деня, докато Борисов бе в Калофер, където инспектриа шиенето на предпазни облекла от цеха на военното интенданство.

„От тази сутрин в зала „Арена Армеец“ в София се провежда тренировка по разгръщане на полева болница в спортна зала. Тя е препоръчана от Националния оперативен щаб, а провеждането й съм разплредил аз. В тренировката участват Министерството на отбраната, Министерството на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта и Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, написа Борисов в профила си във Фейсбук.

Той припомня, че тренировката се ръководи от Националния оперативен щаб. До края на днешния ден трябва да се проведе първият етап от учението – устройване на временен център за настаняване на пациенти под карантина с възможност за прерастване във военно полева болница.

Втората фаза на тренировката е – дооборудване с необходимото медицинско оборудване и апаратура.

Третият етап е – съгласуване на действията на институциите по транспортиране, настаняване и обслужване на пациенти.

Последната четвърта фаза на учението е – прекратяване на дейността на временния център за настаняване на пациенти под карантина.

„Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ми докладва, че вече е създадена организация тренировката да се проведе и в други областни градове. В държавния резерв и Министерството на отбраната са на разположение 15 000 легла.“, заключва премиерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *