Борисов: ПП-ДБ опитаха да командват ГЕРБ, сега явно искат коалиция

Борисов: ПП-ДБ опитаха да командват ГЕРБ, сега явно искат коалиция

Що е то частна армия, която вилнее в Украйна и убива украински граждани? Какво е това чудовище?, попита Борисов за атаката на „Вагнер“ в Русия. Тези само на 400 -500 км от нас професионалисти и убийци, дори сред края на войната ще изпълняват поръчки. Затова нашето МВР, служби трябва да са изключително професионални, заяви Борисов на срещата с актива на ГЕРБ във Велико Търново.

В началото на изявлението си, Борисов нарече хората си „умни, красиви, смели и дръзки“. Затова не е идея да сложиш само твои хора на всички постове в службите, жегна ПП-ДБ лидерът на ГЕРБ.

От първия ден на войната България изнася оръжие. Колко милиона снаряди и оръжие е изнесено към Украйна?, попита риторично той. Кой ви попречи да направите репортаж във военните заводи, обърна се към медиите Борисов и обясни, че цената от заводите до Украйна е завишена 100 процента.

Ние предложихме да се дава директно от завода към Украйна. През тези години се появиха много богати посредници. „Умолявам те, Мария, не позволявай да се прави това, обърна се той към Мария Габриел.

Ние винаги сме били институционална партия, повтори на няколко пъти бившият премиер.

Няма нищо хубаво, което да не е направено от нас. Болници, пътища, детски градини, театри, изброи Борисов. Затова се стягате, готвите събрания и номинирате за избори, пришпори той своите.

Нито един инфраструктурен проект, нищо, само хаос, добави той.

Притесняват ме записите на ПП, че с тяхно министерство те искат да правят изборите. От това, което чухме от медиите, те искат 7 гаранции. Аз с моя опит го разбирам, че те вече разбраха, че както работи Европа, трябва да се работи и в България. Това става чрез коалиции, обясни Борисов.

Ние подписахме такива документи и с РБ, и с Патриотичния блок, припомни той. ПП си назначиха министри, зам.-министри, без изобщо да ни питат, защото химикалът е у Денков.

Надолу поголовно подменят всичко, а ми поставят 7 нови условия. Или сядаме и правим коалиционно споразумение – 200-300 страници, като в Германия, обърна се към евроопита Борисов. И отсъди – другото е сърдитко – Петко. Ами и аз съм сърдит, иронизира Борисов.

Те в един момент решиха, че могат да командват и нашата партия, че и да се сбият с президента. Но ние не сме съюзници в истинския смисъл на думата, заяви лидерът на ГЕРБ.

Хубаво е малко да се успокоят, с 15% от парламента да помислиш как да имаш мнозинство, но те са в изолация, ядоса се Борисов.

Борисов възмутено разказа за разговор с министъра на спорта Димитър Илиев от ПП, който признал, че обещал на дипломната си ръководителка да я назначи за заместник.

„Какъв си ти там, някакъв автомобилен състезател? Щото той бил защитил дипломна работа и неговата ръководителка, трябвало тя да стане зам.-министърка. Той каза: „Аз ще си подам оставката“. И аз му казах „Ама аз те окуражавам“. Цялата му наглост бе, че той е обещал на неговата ръководителка.

С една дума, те узурпираха цялата власт и сега готвят местните избори през това“, посочи Борисов.

„Вчера казват ще си свалят собственото правителство. Свалете го, пак идва Радев, пак няма правителство“, предупреди Борисов.

„На България й писна от войни, иска нещо да се работи, да се случва. С написаното ни казват: „Всичко, което казваме, вие ще го изпълнявате“.

Не знам защо от „Възраждане“ изпитват тези хора. Те не са страшни. Ще станат страшни, ако започнат с административни методи да ги спират.

Колегите от „Възраждане“, че са за еврото от 43-та година. Ние сме за еврото 2023 г. Ами тогава да приемем компромис 2024 г. Пряко сили 1 януари 2025 г. Ето, още отстъпки.

Парламентът може и да забрани референдума, но може и да промени датата му“, коментира Бойко Борисов.

„За вчера се извинявам, че цитирах един СМС, но грешката бе, че той бе към Деси, а не към мен, но аз побеснях“, каза Борисов. Припомняме, че както БЛИЦ писа лидерът на ГЕРБ вчера обясни, че Лена Бориславова е писала СМС към член на ГЕРБ с думите „Ще счупим сглобката“.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *