Борисов провери строежа на „Балкански поток“ от хеликоптера

Премиерът Бойко Борисов провери от хеликоптер напредъка по строежа на газопровода „Балкански поток“.

Преди около месец той направи същата инспекция на компресорните станции. Борисов отбеляза, че въпреки карантината се работи, и то при спазване на епидемиологичните мерки.

По думите му строителството напредва едновременно с извършване на земеделските дейности.

„В тая криза всяка работно място и всяка заплата облекчава“, коментира премиерът и допълни, че това дава възможност на държавата да подпомага тези, които не могат да работят, тъй като и западните икономики не работят.

„Като нарисувано от художник е, земята ни е прекрасна, и всичко това е пипнато от човешка ръка, а преди това е проектирано, смятано, изчислявано“, възхити се на няколко пъти премиерът на трасетата на газопровода и на обработените ниви.

Преди месец като прелетяхме, копаеха траншеите, отбеляза Борисов напредъка. След Великден той каза, че ще отиде на инспекция и на гръцката връзка.

КС „Расово“ е част от проекта за разширение на газопреносната ни инфраструктура от българо-турската до българо-сръбската граница.

Това е една от двете компресорни станции, които ще служат за повишаване на налягането по трасето на „Балкански поток“, другата е „Нова Провадия“. Площадката на КС „Расово“ е с площ около 120,7 декара.

На нея освен три газотурбокомпресорни агрегата, ще бъдат разположени и административна сграда, производствени и обслужващи сгради.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *